top of page
  • Yazarın fotoğrafımentall admin

2023 dijital pazarlama trendleri

Belirsizliğin hakim olduğu bir pazarda rekabet ederken işletmelerin 2023'te rakiplerinden ayrışması gerekiyor. Müşterileri elde tutmak ve müşteri kazanmak isteyen işletmeler sahip oldukları değerleri kanıtlamalı. İnsanların günlük hayatın büyük bir kısmında interneti her zamankinden daha fazla kullanması göz önünde bulundurulursa online gizlilik hiç bu kadar önemli olmamıştı.


Geçen yıl Avrupa'da yaşayan 7.000'den fazla kişi ile anket yaptık ve gizliliğe saygı gösteren markalara ait reklamların daha iyi performans gösterdiğini bulduk. Bu yıl daha da kapsamlı bir anketle 20.000 kişiye gizlilik konusunda iyi ve kötü deneyimlerin sonuçlarını sorduk.


Gizlilik deneyimlerinin müşterilerin güven duygusunu etkilediğini gördük. Bununla birlikte, internette kötü bir gizlilik deneyiminin ne kadar olumsuz sonuçları olabileceğini öğrendiğimizde çok şaşırdık. Tüketiciler, kötü gizlilik deneyimlerini neredeyse verilerinin çalınması kadar olumsuz şekilde değerlendiriyor. %43'ü için bu deneyimler, başka bir markaya geçmek için yeterli.


Online deneyimlerin, insanların güven duyabileceği markalar tarafından hak ettikleri gizlilik standartlarında sunulması gerekiyor. 2023'te müşterilerinize, verileri üzerinde kontrol sahibi olmaları ve bunu hissetmeleri için ihtiyaç duydukları tüm olanakları sağladığınızdan emin olun. Verileri üzerinde kontrol sahibi olmayan insanlar dijital pazarlamaya kuşkuyla yaklaşır. Müşterilerin, gizliliklerini yönetmek için her zaman kullanabilecekleri erişilebilir ve kolayca anlaşılır araçlar sunun.


Kaynak Matt Brittin

President of Europe, the Middle East, and Africa

Google

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page